MŰKINCSBIZTOSÍTÁSOK

Hasznos tanácsok

Legyen dokumentálva a teljes gyűjteménye, ne csak a legértékesebb darabok. Ne feledje, hogy fotó és megfelelő leírás hiányában esélye sem lesz, hogy visszaszerezze értékeit, sőt, még egy megfelelő körözés kiadása sem lehetséges. Őrizzen meg minden bizonylatot, mely a gyűjtemény darabjaira vonatkozik.
Győződjék meg róla, hogy érti jelenlegi biztosítási kötvényének minden pontját. Olvassa el  az apró betűs részeket is, és tegyen fel minden kérdést az összes elképzelhető veszteségre, vagy kárra, ami csak az eszébe jut. Nincs annál kellemetlenebb, mint egy veszteség után rájönni, hogy arra az adott veszteségtípusra nem volt fedezete.
Nincs kifogás egy műgyűjtemény biztosításának elmulasztására. Amennyiben megengedheti magának a műtárgyak birtoklását, úgy megengedheti magának a biztosítást is. És ne feledje: nem szükséges a gyűjtemény értékének az utolsó fillérjéig biztosítást kötnie. A veszteségek vagy sérülések nagyon ritkán érintenek teljes gyűjteményeket és rá fog jönni, hogy a káresemények túlnyomó többségében még a részleges fedezet is megfelelő kártérítést nyújthat.